HISTORIA

                

El Col·lectiu Pintors del "Barri Gòtic" està integrat per un conjunt de persones que van portar una pràctica artística, fonamentalment pictòrica, durant els anys 1960-1980 , tots ells vinculats d´alguna manera al Casc Antic.

La vinculació que ens aglutina a tots és haver viscut, mitjançant l´acció artística, aquella etapa cronològica tan significativa per la història del nostre país.

Un atractiu del Col·lectiu és la diversitat de pensaments i punts de vista que el conformen i, conseqüentment, l´àmplia gamma de personalitats artístiques que reflexen les seves obres. Els uneix també una voluntat ferma d´oferir versions personals diferents dels fets únics, en la creença que la suma d´aquestes conformarà una realitat més propera a la veritat, a allò autèntic, defugint d´un traçat lineal de l´art que, amb massa freqüència, es vol presentar.

Els Pintors del "Barri Gòtic" s´apleguen en un espai de la ciutat, com és el Casc Antic, on s´han produït fets culturals molt rellevants que van des de la creació de L´Escola Gratuïta de les Nobles Arts, al 1775, a l´edifici de la Llotja, fins a l´establiment del Museu d´Art Contemporani de Barcelona, passant pels Cercles Artístics, Galeries, Associacions, Museus..; tots a Ciutat Vella.

És també ací on es troben espais d´exposició fora de la línia comercial de les galeries, oberts a qualsevol mena d´acció creativa, com és el Centre Cívic Pati Llimona. Aquesta entitat va estar l´aixopluc sota el qual es van du a terme les reunions constitutives del Col·lectiu i les prèvies a la celebració de la 1ª Exposició Col·lectiva Pintors "Barri Gòtic" (1960-1980), l´any 2003.

   Nostra direcció de correu es: pintorsbarrigotic60@yahoo.es

         

         Exposicions 
         Projectes
         Pintors
         Pinacoteca
         Tornar a l´inici